maandag 27 februari 2017

Recensie 'Hallo, ik ben Gwen' ~ door Sarah Morton

Hoogsensitief en de kenmerken 

27 februari 2017, Recensie door Sarah Morton, auteur van o.a. Wat je niet verteld is en Afwijkend en toch zo gewoon

Recensie: Hallo, ik ben Gwen

Dit boek kreeg ik aangeboden voor een recensie. Het is gericht aan hooggevoelige kinderen, als steuntje in de rug zodat ze hun innerlijke stem kunnen volgen in deze materialistische wereld. Het is geschreven voor kinderen, in plaats van over hen.
Hoog gevoelige mensen zullen er veel in herkennen.
Er wordt uitgelegd dat je gedrag niet is wat je bent. Gedrag is een reactie op prikkels en omstandigheden. Dat kunnen geluiden zijn, maar ook emoties of het gedrag van andere mensen. Het trieste is, is dat de omgeving vaak wel denkt dat je gedrag is wie je bent. Of je krijgt de schuld van iets, omdat je vanuit overprikkeling boos wordt. Of het kan gebeuren dat je je juist afsluit. De omgeving kan dan allerlei oordelen op je 'plakken'. In het boek wordt mooi uitgelegd wat projectie betekent.
Ook staan er tips is het boek hoe je de aanleiding dat je je niet meer prettig voelt, kunt herkennen, zodat je er niet meer zo heftig op hoeft te reageren.
Het boek legt uit wat het kleine 'ik' betekent, het innerlijk kind. Je innerlijke stem, hoe kom je daar in contact mee? Hoe leer je van jezelf te houden? Als je van jezelf houdt en je vertrouwen hebt in jezelf, dan ben je ook minder gevoelig voor prikkels van buitenaf.
Dit boekt moedigt kinderen vooral aan om op zichzelf te vertrouwen. Ook zullen ze zich misschien minder eenzaam voelen, omdat ze veel herkennen in het boek en beseffen dat heel veel kinderen gevoeliger zijn dan gemiddeld.
Dit boek is zeker waardevol om aan kinderen en jongeren (en aan hun opvoeders) mee te geven.
Hallo, ik ben Gwen
ISBN/EAN: 978-90-825393-0-1

Website Sarahhttps://kind-zijn.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten